ZZP IT-Support

Als zelfstandige moet u zoveel al regelen voor uw werk, dat het bijhouden van de randzaken u alleen maar extra tijd kost. Na het aansluiten van het internetmodem en het aansluiten van de apparatuur op het (draadloze) netwerk, gaat iedereen er vanuit dat het wel goed is.

Als zelfstandige moet u ook rekening houden met beveiliging, back-up en een goede werking van uw pc of laptop. De ervaring leert dat er bij een vraag om toestemming, vaak zonder goed te kijken akkoord gegeven wordt. Denk maar eens aan alle cookie-meldingen van websites; zonder te kijken waar we akkoord voor geven, doen we dit toch. We willen toch allemaal gewoon een website bezoeken?Om alles veilig te houden, hebben alle systemen de nodige beveiliging ingebouwd. Deze standaardbeveiliging die aanwezig is, bevat een basis om de werkzaamheden goed uit te voeren. Regelmatig worden er updates uitgegeven om te zorgen dat uw systeem goed blijft functioneren, problemen op te lossen of functionaliteiten toe te voegen.

Het is belangrijk om de updates te installeren. Zonder installatie van de updates wordt uw systeem kwetsbaar. Behalve het uitvoeren van updates, is het ook belangrijk om een goed anti-virusprogramma te gebruiken. Een anti-virusprogramma beschermt tegen virussen en ongewenste software op uw systeem, daarnaast zijn steeds meer functionaliteiten; afhankelijk van de leverancier betreft dit bijvoorbeeld bescherming bij het internetten of een wachtwoordkluis.

Er moet ook rekening gehouden worden met uitval van de apparatuur. Als uw pc niet meer werkt, moeten de gegevens die opgeslagen worden wel beschikbaar blijven. Het maken van een backup is hiervoor noodzakelijk. Met een backup worden alle gegevens apart van de pc opgeslagen en kunnen deze weer teruggehaald worden als er problemen zijn.

Voor de juiste ondersteuning, hulp en advies over uw situatie, heeft ICTBereik een pakket welke aangepast wordt aan uw wensen. Met de juiste apparatuur en software wordt uw systeem beveiligd en gecontroleerd. Heeft u vragen over de mogelijkheden of wilt u advies? Neem contact op met Tjibbe bij ICTBereik!