De Cloud

De Cloud, we hebben er allemaal van gehoord maar wat is het nu eigenlijk? Veel dingen hebben we op onze eigen computer opgeslagen. Hierdoor is de toegang tot de programma’s of bestanden die zijn opgeslagen ook beperkt. De Cloud zorgt ervoor dat onze gegevens altijd en overal beschikbaar en toegankelijk zijn. Hierdoor bent u niet meer afhankelijk van uw eigen pc of kantoor, maar kunt u met de smartphone of tablet vanaf uw vakantieadres bij uw bestanden.

In veel gevallen wordt door de leveranciers van cloud-diensten een app ontwikkelt, om alle mogelijkheden makkelijk beschikbaar te maken. Een goed voorbeeld hiervan is Microsoft met het Microsoft365 pakket. De traditionele Office applicaties, zoals Word, Excel en Outlook worden gecombineerd met verschillende apps voor tablet en telefoon. De bestanden worden in de cloud opgeslagen en met het Office pakket of de app kan deze weer geopend worden.

Communicatie verloopt niet meer alleen via telefoon en post. E-mail, social media, videobellen; het kan allemaal. Microsoft heeft hiervoor de nodige diensten samengevoegd in diverse pakketten onder het Microsoft 365 label. Online bestanden opslaan in OneDrive, videovergaderen middels Microsoft Teams of mailen met Outlook. We gebruiken de Microsoft Office software in online of offline vorm. Microsoft 365 integreert eenvoudig de diverse diensten met apps op elk apparaat.

Bent u op zoek naar de mogelijkheden of flexibiliteit van een wisselende werkplek? Met de diensten van Microsoft wordt dit mogelijk.

Neem contact op voor een passend advies in uw situatie.