Beveiliging & Backup

Heb jij al nagedacht over de beveiliging van jouw bestanden en gegevens? Wat gebeurt er met de informatie als deze bij een ander bekend worden? Het beschermen van jouw informatie is veel belangrijker dan we denken. Wanneer een vreemde jouw gegevens heeft, wat kan er dan gebeuren?

Om te zorgen dat jouw gegevens veilig opgeslagen zijn, kies je voor een moeilijk wachtwoord en voor elke inlog een ander wachtwoord. Vind je dit onvoldoende veilig, kies dan ook voor 2 factor authenticatie. Dit kan vaak al middels een oplossing via de Google Authenticator of Microsoft Authenticator op de smartphone. Steeds meer oplossingen hebben hiervoor ondersteuning ingebouwd.

Vind je het moeilijk om steeds een ander wachtwoord te kiezen voor elke inlog? Kies dan voor het gebruik van een wachtwoordmanager. Er zijn diverse wachtwoordbeheerders beschikbaar, die jou kunnen helpen wachtwoorden te onthouden, aan te maken en zelfs in te vullen als het inlogscherm getoond wordt.

Behalve bescherming van de toegang van alle accounts, moeten ook de computers beschermd worden. Zonder anti-viruspakket is er onvoldoende bescherming tegen ongewenste software, onveilige webpagina’s of phising-websites. Via veel verschillende kanalen wordt geprobeerd misbruik te maken van systemen of informatie, bijvoorbeeld om u over te halen geld over te maken.

ICTBereik adviseert de beveiligingssoftware van F-Secure. Hiermee is er een totaaloplossing het beveiligen van de pc. F-Secure bevat een virusscanner, aangevuld met extra functionaliteiten. F-Secure software beschermt uw systeem tegen virussen en ongewenste software. Hierbij is extra functionaliteit toegevoegd om ook software te controleren en waar mogelijk bij te werken met de meest recente versie. Ook controle van de Microsoft updates is hierbij ingebouwd.

En wat als jouw systeem niet meer werkt?

Apperaten kunnen altijd defect raken of problemen krijgen. We moeten er dus ook voor zorgen dat de gegevens die we opgeslagen hebben niet verloren gaan. Het is dan ook belangrijk dat er een backup is van jouw data. Behalve diverse documenten, denk dan ook aan alle foto’s die er zijn. Een goede backup is onafhankelijk van het gebruikte apparaat en wordt opgeslagen op een aparte schijf.

Voor meer informatie en advies over beveiliging, backup of antivirus, neem contact op met Tjibbe; info@ictbereik.nl of 0229-745404.